A belapozható zuhanyajtó előnyei

A belapozható zuhanyajtó előnyei

Általában ajtók 60-90 cm szélességben készülnek; ennél szélesebb ajtó már nem javasolt, mivel túl nagy igénybevételnek tenné ki a pántokat. 90 cm felett 1 vagy 2 darab fix üveggel egészítjük ki a zuhanykabint.

A vízzárás tökéletesítésére használhatunk egy a falra rögzíthető műanyag mágneses profilt, így biztosíthatjuk a teljes szigetelést.
A zuhanykabin üvegajtó többnyire 8 mm-es edzett üvegből készül. Az üvegfelület lehet víztiszta (átlátszó), vagy savmart (egyik oldala fényes, másik oldala matt opálos), annak függvényében, hogy a fényáteresztő képesség mellett akarjuk-e, hogy más is belásson a tusolótérbe.
A zuhanykabin üvegajtó anyagában színezett üvegből is készülhet és mintavariációval is díszíthető.

A zuhanytálca helyettesíthető csempével vagy mozaikkal burkolt felülettel is. Ez az épített tálca. Ebben az esetben érdemes a kabint összeszerelni és a helyére bepróbálni. A zuhanytér helyét kenhető vízzáró réteggel ellátva, burkolható a felület. Ha padkát is építünk akkor a kabinnak a padka közepére kell kerülnie. Soha nem a külső szélre! Javasolt padka méret min. 5 x 5 centiméter, amelyet YTONG darabokból lehet kirakni, majd élvédőzni és burkolni.     
Amennyiben akadálymentes zuhanyzóteret alakítunk ki, a kabin külső oldaláig sík (vízszintes) a burkolat, és a kabin belső oldalától lejt a lefolyó felé. Ez a lejtés 100 centiméter hosszon 2 - 3 centiméter szintkülönbséget jelent. Nagyobb vízáteresztésű zuhanypaneleknél (például esőztető) a lejtés akár nagyobb is lehet.